Kategori : ISO Sertifikaları
Yazar ; Bilal Demirci
Yayım Tarihi ; 08/07/2022
.
iso 45001 belgelendirme aşamaları ve belgelendirme firmaları makale
Yakın Zamanda Eklenenler
.
Bize Ulaşın
    ISO 45001 Sertifikası Belgelendirme ve Ohsas 18001 Belgesi Kriterleri ;

    ISO 45001:2018 – İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardı, yıllarca süren tartışmalardan sonra Mart / 2018'de resmi olarak yayınlanmış ve yayınlandığı günden bu yana konuyla ilgili en büyük referans haline gelmiştir. IAF (Uluslararası Akreditasyon Forumu) tarafından yayınlanan bir anlaşmayla, OHSAS 18001 sertifikası alan işletmelerin, tekrar bir denetimden geçerek ISO 45001 sertifikası almaları için 3 yıl süreleri bulunmaktadır.

 

    ISO 45001 sertifikası, sertifikalı şirketler için aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli faydaları vardır özetle ;

  • Organizasyondaki Tehlikelerin Ve Risklerin Kontrolünü sağlar,
  • OHSAS İçin Geçerli Yasal Gerekliliklere Uygunluğu tamamlar,
  • Doğru Yönetim Uygulamaları için Işçilik Alacaklarının Önlenmesini öngörür,
  • Kuruluşta meydana gelebilecek Olayların Önlenmesini sağlar,
  • Çalışanlar Ve Diğer Ilgili Taraflar için firmanızın Imajını yükseltir.

 

 

    ISO 45001 – Neden Bu Kadar Önemlidir ?  Belgelendirmesi Nasıl Yapılır ?

    ISO 45001, Uluslararası Standardizasyon Örgütü'nün iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri için oluşturduğu küresel bir standardıdır. Genel olarak, ISO 45001 standardının amaçlanan sonucu, çalışanların işle ilgili yaralanmalarını önlemek ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamaktır. ISO 45001 standardına uymak için, şirketin karşılaması gereken bir dizi gereklilikler vardır. Bu gereklilikler, size hangi önlemlerin alınacağına dair tanımlanmış bir yapı sağlamak üzere tasarlanmış on maddeye bölünmüştür.

 

    Neden Önemlidir?

     ABD 'de yapılan Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre 2017 yılında özel sektör işverenleri işyerinde 2,8 milyon ölümcül olmayan yaralanma ve hastalık bildirdi. Dünyadaki her şirket ölümlerden kaçınmak ve önlemek istiyor, buna hiç şüphe yok. Kimse çalışanlarının incinmesini ve hastalanmasını istemez. Sorun şu ki, konu önleme ve risk değerlendirmesi olduğunda işletme sahipleri bazen kayboluyor. Rehberliğe, yardıma, yapıya ihtiyaçları var. ISO 45001 standardı, tüm bunları ve daha fazlasını sağladığı için önemlidir. İşletmelerin güvenlik hedeflerine ulaşmak için kullanabilecekleri eksiksiz bir plan programlama bütünüdür.

 

    Nasıl Belgeli Firma olunur?

    ISO 45001 sertifikasına sahip olmak, şirketinizin standardın yönergelerine dayalı bir yönetim sistemi oluşturmasını ve uygulamasını gerektirir. ISO 45001 standardının gerekliliklerini tanımak ilk adımdır. Bu projede liderliği üstlenmesi için şirketinizden birini atayabilirsiniz. Alternatif olarak, en iyi seçeneğiniz, bu projeyi , şirketinize ve iş kapsamına göre özelleştirilmiş bir sistem oluşturmanıza yardımcı olacak bir danışmana yaptırmaktır. İş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminizi kurduktan sonra sıra aşağıdakileri yapmaya gelir:

 

    İç denetim: Bu, kuruluş içinde gerçekleştirilir. Özetle, iç denetimler , dış denetimlere hazırlanmanıza yardımcı olur. ISO sertifikasına hazır olup olmadığını ve ISO standardının gerekliliklerine uygunluğunu değerlendirmek için kullanılır. Bu, hangi gereksinimlerin eksik olduğunu veya üzerinde çalışılması gerektiğini anlamak için harika bir fırsattır.

 

    Yönetimin gözden geçirmesi: yönetimin, yönetim sistemini gözden geçirmesi ve etkili bir şekilde çalıştığından emin olması gerekir. İç denetim/denetimlerden elde edilen veriler kullanılmalıdır. Bilgilerin ilgili taraflara iletilmesi gerekmektedir.

 

    Son adım, dış denetim yapmak ve ISO 45001 standardına göre belgelendirme sağlamak için tıpkı bizim gibi akredite bir kayıt kuruluşu seçmektir. Şirketinizi ISO 45001'e göre belgelendirilmekle ilgileniyorsanız, bize buradan ulaşabilirsiniz.

 

    QRS Belgelendirme ISO 45001 Konusunda yetkili akredite bir belgelendirme firmasıdır. ISO 45001 Belgesine ihtiyacınız varsa size hizmet etmekten mutluluk duyarız, ISO 45001 Belgelendirmelerinizi firmamızdan yaptırabilirsiniz. ISO 45001 Belgelendirme konusunda profesyonel destek almak için alanında uzman ekibimizi aramaktan çekinmeyiniz 0232 364 49 03

 

 

HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI
BELGELENDİRME HİZMETLERİ
LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
KAYRA-WEB Servisi
KAYRA-WEB Servisi
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
Telefon:0 (232) 364 49 03
KURUMSAL
Ana Sayfa
Kurumsal
İletişim
Belge Ara
AKREDİTASYON
NAC Akreditasyon
KAYRA-WEB Servisi
.