Kategori : ISO Sertifikaları
Yazar ; Bilal Demirci
Yayım Tarihi ; 28/04/2023
ISO Sertifikasına Sahip Olmak İçin İzlenecek 7 Adım  , iso belgeleri nasıl alınır
Yakın Zamanda Eklenenler
.
Bize Ulaşın
    ISO Sertifikasına Sahip Olmak İçin İzlenecek 7 Adım ;

    ISO Standardı sertifikasyonuna ihtiyaç duyar. Entegre Yönetim Standartları, kuruluşlara birçok yönden fayda sağlar. Sistemlerin ve süreçlerin iş hedefleriyle uyumlu olmasını sağlamaya yardımcı olur. Genel giderleri düşük tutmak ve operasyonları düzenlemek, ISO Sertifikası Almak İçin 7 Adım ;

 

    ISO sertifikası, Türkiye'de çeşitli ticari faaliyetlerde bulunan şirketler tarafından yüksek talep gören bir belgedir. (aşağıdaki yazımızda ISO danışmanı olarak anılan ibare,  sadece ISO danışmanlık firması yada dışarıdan freelance birisi için değil , bünyenizdeki konusuna vakıf KYT içinde kullanılmış bi ibaredir)

    Kuruluşlar, ISO sertifikasyonu için başvurarak aşağıdaki amaçları yerine getirmeyi hedefler:

• Büyük çok uluslu şirketlerin sözleşme ihale sürecine katılmak

• Devlet projeleri için onay almak

• Ürün kalitesini, iş yerinde üretkenliği ve müşteri memnuniyetini artırmak

• Ve daha fazlası...


    ISO sertifikası, bir kalite ölçütüdür ve dünya çapında bilinen bir standarttır. Ürün ve hizmet kalitesini iyileştirmek için kullanılır.


    Türkiye'deki kuruluşlar için ISO sertifikası almanın 7 adımı şunlardır:

1. Çeşitli ISO standartları hakkında bilgi edinin Belirli iş hedefleri için özel olarak sunulan birkaç ISO standardı vardır. Bu nedenle, şirketler, mevcut ISO standartları hakkında net bir anlayışa sahip olmalı ve iş hedeflerine ulaşmak için hangi standardın doğru olduğunu belirlemelidir. Uzman belgelendirme firmaları, QRS Belgelendirme gibi, doğru ISO sertifikasyon firmasını seçmeniz için size rehberlik edebilirler. İş faaliyetlerinizi ve hedeflerinizi inceleyerek, şirketiniz için doğru ISO sertifikasyonunu önerirler.

 

2. Kurumsal Hedeflerle Uyumlu Kalite El Kitabı Hazırlayın Kuruluş, iş hedeflerini belirlemeli ve gereksinimlerine en uygun ISO Standardını seçmelidir. ISO 9001 Belgesi, çeşitli endüstriyel sektörlerdeki tüm şirketler için sahip olunması gereken bir standarttır. Özellikle gıda işleme ve paketleme şirketlerine yönelik ISO 22000 Gıda Güvenliği Standardı gibi ticari faaliyetlere özgü diğer ISO Sertifikaları da vardır. Artan rekabet nedeniyle dinamik iş dünyasında ve rakipler arasında öne çıkmak için belirli bir ISO Standartı türüne olan talep artık yüksek bir ölçekte.

3. Bir ISO Danışmanıyla İlişki Kurun ISO Danışmanının rolü, şirketinizin ISO Sertifikasını alması için hayati önem taşır. ISO Danışmanları, belirli süreçlerin izlenmesinde ve ISO Sertifikasyon yönergelerine uygun gerekli belgelerin hazırlanmasında yardımcı olacaktır. ISO Belgelendirme Süreci boyunca size rehberlik edecekler ve özellikle ilk defa yapacaksanız doğru ISO Danışmanını seçmenizde fayda vardır. 

 

4. Kurumsal Farkındalık Eğitimi Alın Kuruluşun çalışanları, ISO Standartları ve Belgelendirme süreci hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Bu, ISO Belgelendirmesi sürecinin etkili bir şekilde uygulanmasına yardımcı olur. Çalışanlar, farklı departmanlarda, sürekli iyileştirmeleri ve işlemlerdeki değişikliklere uyum sağlamaları gerekmektedir. Çalışanlar, ISO Belgelendirme sürecinden tam olarak faydalanmak için, Kalite Yönetim Sistemi'nin tüm yönleriyle ilgili olarak eğitilmelidir.

5. Doğru Belgelendirme Kuruluşunu Seçme , Dünya genelinde ISO Belgelendirme türüne bağlı olarak ISO tarafından akredite edilmiş birkaç ISO Belgelendirme kuruluşu bulunmaktadır, gereken .

 

6. Doğru bir belgelendirme firması ile  çalışmak , ISO Standardının Uygulanması ve İç Denetim , ISO Sertifikasyonunun uygulanmasında standardın yönergelerine göre size yardımcı olacaktır.

 

    Kalite Yönetim Sistemi, ISO Belgelendirmesi için bir ön koşuldur ve organizasyonda tüm düzeylerde süreçlerde ve iş operasyonlarında kaliteyi artırmak için uygulanmalıdır. ISO Danışmanı, KYS'yi etkin bir şekilde kurmanıza, Kalite Kılavuzlarını ve Sertifikasyon için gerekli diğer belgeleri hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Boşluk Analizi, ISO Danışmanı tarafından yapılmalı ve kuruluşun ISO Sertifikasyon Standardı yönergelerine uygun olmasını sağlamak için süreç iyileştirmeleri uygulanmalıdır.

 

7. Dış Denetim Programlaması için Belgelendirme Kuruluşu Seçimi Çalışmalar ve Kalite Yönetim Sistemi uygulamaları tamamlandıktan sonra, ISO danışmanı sistemin ISO standartlarına uygun olup olmadığını kontrol etmek için bir iç denetim gerçekleştirecektir. İç denetim sonrası, ISO Belgelendirme kuruluşundan dış denetçi, belgelendirme uygunluğunu değerlendirmek için uygunluk kontrolleri yapacaktır. Bu kontroller, süreç iyileştirmelerini, kalite politikası kılavuzunu ve ISO Belgelendirme yönergeleriyle uyum sağlamayı içerecektir. Dış denetçi, belge uygunluğunu onayladıktan sonra ISO Belgesi, üç yıl boyunca geçerli olacak şekilde verilecektir. Şirket, ISO Standardı ile sertifika aldıktan sonra bile ISO Sertifikasyon yönergelerine uymalı ve kalite yönetim uygulamalarına devam etmelidir. Politika kılavuzları ve gerekli belgeler, kuruluştaki ilgili kişiler tarafından zamanında güncellenmeli ve bir sonraki yenileme için hazırlanmalıdır. Türkiye'deki çeşitli ISO Standartları hakkında daha fazla bilgi edinmek için uzman ISO ekibimizle hemen iletişime geçebilirsiniz.

 

 

    ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 ve ISO 27001:2018 BT güvenlik standardı, yanı sıra ISO 50001:2018 Enerji Yönetimi Sertifikasyonu, genellikle tek bir kombinasyonda birleştirilir. Ayrıca, Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al çerçevesini takip eden ve Kalite Yönetim Sistemine dayanan ISO Standartları, özel gerekliliklere bağlı olarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı ile kolayca entegre edilebilir. Daha fazla Entegre Yönetim Sistemleri hakkında bilgi almak için uzman ISO ekibimizle hemen iletişime geçin! ISO belgelerine ihtiyacınız varsa bizi arayabilirsiniz. QRS Belgelendirme ISO Belgeleri Konusunda AKREDİTE bir Belgelendirme kuruluşudur. ISO Belgesi Almak İstiyorsanız , ISO Belgelendirmesi hakkında daha detaylı bilgi için 0232 364 49 03 no.lu telefondan ulaşabilirsiniz.

 

Benzer Konular
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI
BELGELENDİRME HİZMETLERİ
LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
KAYRA-WEB Servisi
KAYRA-WEB Servisi
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
Telefon:0 (232) 364 49 03
KURUMSAL
Ana Sayfa
Kurumsal
İletişim
Belge Ara
AKREDİTASYON
NAC Akreditasyon
KAYRA-WEB Servisi
.