Kategori : Kozmetik Sertifikaları
Yazar ; Bilal Demirci
Yayım Tarihi ; 17/06/2022
.
gmp belgesi 22716 belgelendirme aşamaları ve belgelendirme firmaları makale
Yakın Zamanda Eklenenler
.
Bize Ulaşın
    Kozmetikler için GMP ISO 22716 ;

    Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) 22716, 2007 yılında tanıtılan kozmetik ve kişisel bakım sektörü için kapsamlı bir GMP yönergeleri serisine veirlen isimdir. Kozmetik, bir tüketicinin yüzünü veya vücudunu makyaj yoluyla güzelleştirmeyi, temizlemeyi veya değiştirmeyi amaçlayan mal veya malzemeleri ifade eder. Bunlar, kremler, deodorantlar, saç ürünleri ve kokular , ağız bakımı gibi ürünerin genelidir. ISO, çok çeşitli endüstrilerde birçok standart belirleyen, uluslararası kabul görmüş bir sivil toplum kuruluşudur. 2007 yılında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Avrupa Birliği (AB) ve Japonya tarafından oluşturulan Uluslararası Kozmetik Düzenlemeleri İşbirliği (ICCR), bu standardın her ülke için kozmetik GMP kılavuzları önerirken veya yayınlarken kullanılacağını belirlemişleridir.

 

İyi Üretim Uygulamaları Kozmetik Standardı ;

Bu ISO standardı, kozmetik GMP'de bir ölçüttür ve ISO 22716 sertifikası, işletmelerin ürün güvenliğini ve kalitesini etkileyebilecek üretimle ilgili riskleri belirlemesine ve azaltmasına yardımcı olur. Adından da anlaşılacağı gibi GMP, kuruluşların bitmiş kozmetik ürünlerinin kalitesini ve güvenliğini koruma taahhüdünü göstermelerine olanak tanır. Bir ürünün tasarlanması, formüle edilmesi, üretilmesi, paketlenmesi, saklanması ve sevk edilmesinin güvenli, hijyenik ve sorumlu bir şekilde gerçekleştirildiğinden emin olmak için kalite yönetimine yönelik kapsamlı bir yaklaşım sağlayan kozmetik uyumluluğun ilk adımıdır. Tüm kozmetik işletmelerinin başarısı, büyük ölçüde etkili, güvenli, yüksek kaliteli ve saygın kozmetik ürünler üretme kapasitesine bağlıdır.

 

    Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009AB pazarına satılan tüm kozmetik ürünlerinin , ISO 22716 standardında belirtilen iyi üretim uygulamaları (GMP) kozmetiklerine uygun olmasını gerektirir. Kozmetik ürünler AB'de satılıyorsa ürünlerin GMP'ye uygun olarak üretildiği varsayılmaktadır. GMP yönergelerini takip etmek, yasal uyumluluğun ötesine geçebilir ve ürünün kalitesine, güvenliğine ve etkinliğine vurgu yaparak satışları artırarak ve marka sadakatini artırarak şirketlere fayda sağlar. Kozmetik için iyi üretim uygulamalarına uygunluk,AB, ancak ABD ve Kanada'da kozmetik ürünlerin satışını düzenleyen çeşitli düzenlemeler, örneğin ABD'de FDA tarafından uygulanan Federal Gıda, İlaç ve Kozmetik Yasası (Bölüm 301) "katkılı" veya "katkılı" kozmetik ürünlerin satışını yasaklamaktadır. yanlış markalı" ve Kanada'daki Gıda ve İlaç Yasası (Bölüm 16 ve 18), satılan kozmetiklerin temiz, hijyenik ortamlarda üretilmesi ve saklanması gerektiğini belirtir; GMP standartlarının uygulanması zorunlu değildir, ancak FDA ve Health Canada tarafından büyük ölçüde teşvik edilmektedir.

 

    GMP ile ilgili süreçler, kalite güvencesinin ayrılmaz bir parçasıdır ve kılavuzlar, şirketlerin partiden partiye sürekli olarak yüksek kalitede ürünler üretmelerine yardımcı olur. ISO 22716:2007'ye göre endüstri standardı GMP'nin uygulanması, aşağıdaki GMP yönergelerinin dikkate alınmasını gerektirir.

 

    Kozmetik için GMP - Personel

    GMP, Kozmetik şirketi çalışanlarının, ürünleri şirketin spesifikasyonlarına göre doğru bir şekilde üretmek, depolamak ve kontrol etmek, güvenlik ve kaliteden ödün vermek yerine katkıda bulunmak için yeterince eğitimli, deneyimli ve kalifiye olmasını sağlamanın önemini vurgular. Ayrıca işlerini ve görevlerini verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için tam GMP eğitimi (personel hijyeni ve sağlığı), denetim, güvenlik ekipmanı, kişisel koruyucu ekipman (KKD), eğitim, kaynaklar vb. şeklinde şirketten gerekli desteği almaları gerekir.

 

    Tesis

    Bir kozmetik üreticisinin tesisleri, kontaminasyon riskini en aza indiren güvenli, hijyenik bir ortam sağlayarak her zaman GMP spesifikasyonlarını karşılamalıdır. Olanaklar, depolama, üretim, kalite kontrol, yıkama, sanitasyon, tuvalet tesisleri ve diğer destekleyici tesislerin yeterli şekilde bölünmesine izin verecek ve temizlik ve bakım protokollerinin yerinde olmasını sağlayacak şekilde düzenlenmelidir. Bu, üretilen kozmetik ürünlerini korur, ürünlerin, bileşenlerin ve ambalaj malzemelerinin karışma riskini en aza indirir ve temizliğin GMP sürecinin bir parçası olarak yüksek standartta tutulmasını sağlar.

 

    Teçhizat 

    Kullanılan tüm ekipman amacına uygun olmalı ve toz veya nem gibi hava kirliliğini önlemek için yeterince temizlenmeli, sterilize edilmeli ve bakımı yapılmalıdır. Bir şirketin GMP prosedürünün temel bir parçası, kozmetik ürünün üretimi için kullanılan ekipmanın yalnızca bu amaç için kullanılmasıdır. Ekipman ayrıca uygun şekilde saklanmalı ve gerekirse periyodik olarak kalibre edilmelidir. Ekipmanın içerik maddeleri, ürünler veya temizlik maddeleri ile etkileşime girebilecek herhangi bir malzemeden yapılmadığından emin olunması da önemlidir. Kırılırsa veya artık kullanıma uygun değilse, ekipman tamir edilmeli, değiştirilmeli veya uygun ve güvenli bir şekilde imha edilmelidir.

 

    Hammaddeler ve Ambalaj Malzemeleri

    Tüm bileşenler, hammaddeler ve ambalaj malzemeleri, bitmiş ürünün kalitesini sağlamak için bir kabul kriterini karşılamalıdır. Tüm hammaddeler, herhangi bir ürünle karışmasını önlemek için ambalaj malzemeleriyle birlikte iyi organize edilmeli ve doğru şekilde etiketlenmelidir. Bu etiketler, üretim sürecinin herhangi bir noktasında izlenebilmeleri için parti/lot bilgilerini içermelidir. Ek olarak, düzenli stok envanterleri yapılmalı ve tutarsızlıklar araştırılmalıdır.

 

    İmalat

    Bitmiş ürünün spesifikasyonlarını karşılamasını sağlamak için yolun her adımında önlemler alınmalıdır. Üretim sürecinin tüm yönlerini yakalamak için uygun belgeler ve kayıtlar oluşturulmalıdır. Kılavuz, tüm süreçler için standart çalışma prosedürlerinin oluşturulmasını tavsiye eder. Bir Prosedür, belirli bir üretim faaliyetinin nasıl yürütüldüğünü ayrıntılı olarak açıklayan, açıkça yazılmış bir talimat belgesidir. Buna kozmetikler için GMP yönergeleri, kozmetik ürünün yüzde cinsinden yeni ürün formülasyonu ve ağırlık/hacim dahildir. Ayrıca parti numaraları, miktarları ve üretim yöntemi de dahil olmak üzere kullanılan tüm hammaddelerin bir listesi.

 

    Bitmiş ürün

    Bitmiş ürünler, şirket tarafından belirlenen kalite standartlarını karşılamalı ve GMP'yi yansıtmalıdır. Bitmiş bir ürün piyasaya arz edilmeden önce, tanımlanmış kalite kriterlerine uygunluğun doğrulanması gerekir. Bitmiş ürünler için katı depolama kurallarına uyulmalı ve uygun koşullar sağlanmalıdır. Bitmiş ürün saklama kapları, ürünün adını, parti numarasını, varsa ilgili saklama koşullarını ve miktarını listelemelidir. Düzenli envanter kontrollerinin yapılması, ürünlerin uygun şekilde depolanmasını sağlar. Depolama işlemleri, nakliye ve ürün iadeleri sırasında kaliteleri korunmalıdır.

 

    Kozmetik için GMP - Kalite Kontrol

    Kalite, bir kozmetik ürünün stabilitesini, korunmasını ve genel işlevini ifade eder. Gerekli testlerin çoğu, bir ürünün kalitesinin yüksek bir standartta kaldığını, su içeren herhangi bir ürünün mikrobiyal büyümeyle kirlenme riski taşıdığını ve bir ürünün kararlı kalmasını ve zorlama testlerini geçmesini sağlamak için örneklenmiş kalite kontrolleri gerektireceğini kontrol eder. Numune alma ve test amaçları için, numuneler isimleri, konsantrasyonları, son kullanma tarihleri, açılış tarihleri, saklama koşulları ve onları hazırlayan kişinin ismi ile tanımlanabilir olmalıdır. Numuneler, gerektiğinde herhangi bir yerel düzenleyici kurumun bunlar üzerinde analiz yapabilmesi için yeterli büyüklükte alınmalıdır.

 

    Şikayetler ve Geri Çağırmalar

    Bir kozmetik ürün hakkında bildirilen her türlü şikayet veya yan etki incelenmeli, araştırılmalı ve takip edilmelidir.     Kozmetikler için GMP ISO 22716 gerekliliği, ancak kozmetik düzenlemelerinin bir parçası olarak yasal bir gereklilik olabilir. Tüm şikayetler, sistematik bir şikayet kaydı ve inceleme süreci kullanılarak merkezi olarak kaydedilmeli, şikayetlerin araştırılması, bir ürün kusurunun tekrar oluşmasını önleme, güvenlik veya kalite ile ilgili olası sorunları tanıma adımlarını içermelidir. Ciddi veya yüksek riskli bir güvenlik veya kalite sorunundan şüpheleniliyorsa, bir şirket hızlı ve verimli bir şekilde ürün geri çağırma işlemini gerçekleştirebilmelidir. Yine, tüketici güvenliğini etkileyebilecek geri çağırma hakkında ilgili makamları bilgilendirmek için sistematik bir eylem planı olmasını sağlamak için ilgili belgeler oluşturulmalıdır. Standardına uygun Doğal ve Organik Kozmetik belgelendirme firmasından belgelendirmelidir.

 

    Kozmetik Denetimi ve Dokümantasyonu için GMP

    İyi üretim uygulamaları kozmetik ürünleri için GMP'nin uygulanmasını ve uygulanmasını sağlamak için, bir kalite yönetim sisteminin genel performansını değerlendirmek üzere bir iç denetim yürütmek esastır. Sistemin güçlü ve zayıf yönlerini tanımlayabilmeli ve ayrıca GMP iyi üretim uygulamaları kozmetiklerindeki başarısızlıkların üstesinden gelmek için bir eylem planı önerebilmelidir. İyi bir iç denetim tarafsız olmalı ve kalifiye bir kişi tarafından yapılmalı ve denetimler sırasında bulunan herhangi bir sorun ISO 22716 standardında belirtilen tüm yönergelerin doğru bir şekilde uygulandığını doğrulayarak düzeltilmelidir

 

    QRS Belgelendirme Yetkili akredite bir belgelendirme firmasıdır. Kozmetik GMP Belgesine ihtiyacınız varsa size hizmet etmekten mutluluk duyarız, GMP Belgelendirmelerinizi firmamızdan yaptırabilirsiniz. Doğal ve Organik Kozmetik Belgelendirme konusunda profesyonel destek almak için alanında uzman ekibimizi aramaktan çekinmeyiniz 0232 364 49 03

 

Benzer Konular
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI
BELGELENDİRME HİZMETLERİ
LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
KAYRA-WEB Servisi
KAYRA-WEB Servisi
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
Telefon:0 (232) 364 49 03
KURUMSAL
Ana Sayfa
Kurumsal
İletişim
Belge Ara
AKREDİTASYON
NAC Akreditasyon
KAYRA-WEB Servisi
.