VEGAN Belgesi

    VEGAN SERTİFİKASI

 

    Bir çok insan vegan yaşam tarzını hayvansal gıda içermeyen bir beslenmeyle ilişkilendiriyor. AMa bu tutumu hayatımızın diğer alanlarına da uygulayabiliriz. Daha fazla tüketici, kozmetik ürünleri satın alırken vegan sertifikasına dikkat ediyor. “Gerçek” veganlar için elbette bir mesele. Her geçen gün bu grup sürekli büyüyor. Allensbacher pazar ve reklam ortamı analizine göre 2020 yılında 1,13 milyon kişi kendisini vegan olarak tanımlanmıştır. Geçici bir ruh hali nedeniyle değil, köklü inançları nedeniyle hiçbir hayvansal ürün olmadan yaşayan bu "gerçek" veganlar, aynı zamanda vegan kozmetik, doğal kozmetik ve üzerinde test edilmemiş kozmetikler arasında da kesin bir ayrım yapıyor.

 

    Vegan Belgelendirme Aşağıdaki 3 Grupda Toplanmıştır;

 

    Vegan Kozmetik ;

     Vegan kozmetik ürünleri hayvanlardan yapılmış veya hayvanlar tarafından yapılmış içerikler içermez. Bal, hayvan kolajeni veya süt proteini içermezler. Ancak vegan olmak otomatik olarak hayvanlar üzerinde test yapılmaması anlamına gelmiyor. Kanun koyucu, şu ana kadar terimi açıkça tanımlamamış ve koruma altına almamıştır.

 

    Doğal Kozmetik ;

    Doğal kozmetik terimi de korunmamaktadır ve neredeyse istenildiği zaman kullanılabilir. Ancak mühürlü ürünlerin bu sertifikanın tüm yönergelerine uyması gerekir. Farklı yönergelere sahip birçok mühür olduğundan, doğal kozmetikler biraz farklı şekillerde tanımlanmaktadır. Prensip olarak bitkisel hammaddelerin yanı sıra hayvansal içerikleri de içerebilirler.

 

    Hayvanlar üzerinde test edilmeyen kozmetikler ;

    Almanya'da ve AB'de kozmetik ürünlerde hayvan testleri 2013'ten beri yasaklanmıştır. Maalesef yasal boşluklar da var. Örneğin yasak yalnızca kozmetikte kullanılan maddeler için geçerli. Diğer ürün gruplarında da kullanılan maddelerin hayvanlar üzerinde test edilmesine her zaman olduğu gibi izin verilmektedir. Kesinlikle hayvanlar üzerinde test edilmeyen kozmetikler, yalnızca uluslararası geçerliliğe sahip "Sıçrayan Tavşan" gibi mühürlerle belirlenebilir. Bu, bu tür ürünlerin aynı zamanda vegan olduğu anlamına gelmez çünkü muhtemelen bal veya balmumu içerebilmektedirler.

 

    Vegan sertifikasyonu nasıl ilerliyor?

    Vegan yaşam tarzı kutuplaşabilir. Bununla birlikte, veganlık ve onunla birlikte vegan kozmetik ürünleri de açıkça ilerlemektedir. Her ne kadar bir sorun barındırsa da birçok marka için giderek vazgeçilmez bir özellik haline geliyor: vegan kozmetiklerin sertifikasyonu, yani vegan sertifikasyonu. Doğal kozmetik segmentinde olduğu gibi, birçok conta tedarikçisi de farklı kriterler belirlemiştir. Çoğu durumda vegan sertifikalarının kriterleri bilimsel olarak temellendirilmemiş, yalnızca "uydurma"dır. Bu, çok fazla kafa karışıklığına ve şeffaflık eksikliğine neden oluyor. Ayrıca birçok farklı vegan sertifikası gerçekten zaman alıcıdır. Örneğin, müşterilerimiz için hammadde sertifikasyon kuruluşlarından ilgili anketleri talep etmek için hammadde tedarikçileriyle iletişime geçmemiz gerekiyor. Bu süreç zahmetli bir işlemdir ve birçok sorunun açıklığa kavuşturulması gerektiğinden haftalar, hatta bazen aylar alır. Vegan sertifikası tedarikçilerinin zaman içerisinde tüm hammaddelerin kapsamlı veri bankalarını derlediğini düşünebilirsiniz ancak durum böyle değil.Esas olarak mali nedenlerden dolayı sürecin her zaman en baştan başlaması gerekir.

 

        Elbette çoğu hammadde tedarikçisinin kontrolü kaybetmeye yakın olması ve hatta vegan sertifikasyonu için çok sayıda formu doldurmayı reddetmesi kesinlikle anlaşılabilir bir durumdur. Çoğu durumda kendi vegan beyanlarını yayınlarlar ancak vegan sertifikası tedarikçileri bunları kabul etmez. Vegan Belgelendirme şartı koşarlar.

 

    Sonuç, ilgili tüm taraflar için can sıkıcı bir kısır döngüdür. Bizim için özellikle rahatsız edici olan şey: Müşterilerimiz kaçınılmaz olarak vegan sertifikasyonunu kendi başımıza gerçekleştiremediğimizi düşünüyor olmalarıdır.

 

    Sizin için çözüm: QRS Begelendirme kendi vegan sertifikasyonunu sunuyor

    Bu koşullar göz önüne alındığında, Akreditasyonumuz kapsamında , yetkili kuruluş olarak, kendi vegan sertifikasyonunu uygulamaktayız.

 

    Vegan sertifikamız, kendi oluşturduğumuz herhangi bir kriteri kullanmaz, bilimsel olarak temellendirilmiş gerçeklere dayanmasının yanında akredite edilmiş kurumlarlaca prosedürlerimiz denetlenmektedir.

 

    Bu, vegan sertifikamızın en son sürdürülebilir elde etme ve üretim yöntemlerini yansıttığı anlamına gelir.

 

    QRS Belgelendirme vegan sertifikası, bilim ve üretim teknolojisindeki en son bilgilere dayanmaktadır. Sizlere birçok   avantaj sunan mevcut vegan sertifikaları karmaşasına karşı güvenilir ve makul bir alternatiftir. Vegan Belgelendirme konusunda QRS belgelendirme firması size yardımcı olacaktır.

QRS BELGELENDİRME
CE Belgelendirme Talepleriniz için Bize Ulaşabilirsiniz
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI
BELGELENDİRME HİZMETLERİ
LİMİTED ŞİRKETİ
İmbatlı Mah. Anadolu Cad. No:312 Kat:3 Daire:6
(Grand Corner Plaza) Karşıyaka/İzmir
Telefon:0 (232) 364 49 03
KAYRA-WEB Servisi
KAYRA-WEB Servisi
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
Telefon:0 (232) 364 49 03
KURUMSAL
Ana Sayfa
Kurumsal
İletişim
Belge Ara
AKREDİTASYON
NAC Akreditasyon
KAYRA-WEB Servisi
.