Kategori : ISO Sertifikaları
Yazar ; Bilal Demirci
Yayım Tarihi ; 16/12/2022
SPICE Belgesi (ISO15504) Belgesi belgendirme firmaları
Yakın Zamanda Eklenenler
.
Bize Ulaşın
    ISO 55001:2014 Varlık Yönetimi Standardı Nedir?

    ISO 55001:2014 Varlık Yönetimi Standardı – Yönetim Sistemi Gereksinimleri ;

    ISO 55001:2014, Firmaların varlıklarından maksimum değer elde etmelerini sağlayan standarta Varlık Yönetim Sistemi Standardı denir. ISO 55001:2014'ü kullanan ve işleten kuruluşlar, günlük faaliyetler üzerinde daha iyi kontrole sahip olurlar, varlıklarından daha yüksek getiri elde ederek toplam risk maliyetini azaltmaktadırlar.

 

    Standart, şirketin tüm organizasyon yapıları ve her tür varlığı için geçerlidir. Çerçeve ayrıca kuruluşlar genelinde performansın sürekli olarak iyileştirilmesini destekler. Şirketler, genel şirket değerlemesini iyileştirdiği için Varlık Yönetim Sistemini uygulamaktan önemli finansal faydalar elde etmektedirler.

 

    Varlık Yönetimi Neden Önemli?

    Varlık Yönetimi, kuruluşların kaynak kullanımını artırarak paradan ve zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olur. Varlık Takibi, kuruluşların performans ve üretkenliği belirlemesi için     önemli bir unsurdur. Şirketin güvenilirliği ve finansal gücü, piyasada daha fazla performans gösteren varlıkların aktif hale gelmesiyle artmaktadır.

 

    Varlık Yönetim Sistemi, mevcut varlıkları akıllıca kullanmak için ilgili ekibe yönergeler sağlar. Şirketin amacı, paydaşlarına katma değer sağlarken varlık kullanımından en iyi şekilde yararlanmaktır. Şirketin varlıklarını izlemek için uygun bir yönetim sistemine sahip olmak, şirketin genel ticari büyümesinde oldukça faydalıdır.

 

    7 Varlık Yönetim Sistemi Gereksinimleri ;

    Varlık Yönetim Sisteminin gereksinimleri aşağıda belirtilmiştir. Kuruluş, bir Varlık Yönetim Sistemi uygulayarak büyük fayda sağlayacağı şüphesizdir. Varlık Yönetim Sistemi uygulamasının başarısını etkileyen çeşitli faktörler vardır.

 

    Varlık Yönetim Sistemi'nin uygulanmasında organizasyonel ekipler, üst yönetim ve her seviyedeki çalışanlar eşit roller üstlenmektedir. Kuruluşun hedeflerini Varlık Yönetim Sistemi ile uyumlu hale getirmek için birçok stratejik planlama içerir.

 

    1. Organizasyonun Bağlamı

    Kuruluşun kapsamı ve iş hedefleri net ve Varlık Yönetim Sistemi ile uyumlu olmalıdır. Kuruluşun paydaşları, maliyeti düşük tutmak ve işlemlerde yer alan performans risklerini değerlendirmek için kuruluşun faaliyetleri üzerinde bir anlaşmaya sahip olmalıdır. Kuruluş, tüm varlıklarının envanterini çıkarmalı ve bunları , operasyonları yönetmek için doğru profesyonel ekibe atamayı planlamalıdır. Uygulanan Varlık Yönetim Sistemi, şirketin varlık operasyonlarını ve değerlemelerini daha da kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

 

    2. Liderlik ve Üst Yönetim Ekibi

    Üst yönetim, varlık yönetimine ve şirket varlıklarının değerlemesine ilgi gösteriyor olmalıdır. Kullanılan ve kullanılmayan varlıkların iletişimini yapmalı ve stoklarını almalıdırlar. Üst düzey ekip, karlılığın her zaman yüksek olmasını sağlamak için bir plan yapması gerekir.

 

    Varlık kullanımı, şirkete değer ve gelir getirmede büyük rol oynar. Varlık Yönetim Sistemi, kaynakların doğru şekilde atanmasına yardımcı olacaktır.

 

    3. Stratejik Planlama

    Stratejik planlama, etkin varlık yönetiminde hayati bir rol oynar. Varlık tahsisini kuruluş için değeri en üst düzeye çıkaracak şekilde yürütülmelidir. Coğrafyalar arasında çok sayıda varlık ve şirket için katma değer sağlayabilecek çeşitli kullanılmayan varlıklar olacaktır. Organizasyon içindeki stratejik planlamacılar, şirket için gelir elde etmek amacıyla varlıkları etkin bir şekilde kullanmak için yollar geliştirmelidir.

 

    4. Çalışanlardan Destek

    Varlık Yönetimi Planını uygulamak, doğru düzeyde destek gerektirir. Destek çalışanlardan, mevcut bilgilerden, organizasyonel sistemlerden vb. gelir. İşlevler arası gruplar, varlıkları ve ilgili değerlemeleri listelemek için çok yardımcı olacaktır. Coğrafyalar ve birden fazla lokasyonda hem fiziksel hem de dijital formatlarda mevcut olan kaynaklar listelenecek ve değerlemeyi artırmak için doğru ekibe atanacaktır.

 

    5. Operasyonlar

    Varlık Yönetim Planı tüm hızıyla uygulamaya konur. Değerleme her varlıktan hesaplanır ve performans bu aşamada ölçülür. Bir Varlık Yönetim Sistemi için birden çok odak alanı olacaktır. Varlık Yönetim Sistemi, çok sayıda projeyi, risk profilini vb. takip etmek ve düzeltici önlemler almak için gereklidir. Dışarıdan temin edilen pek çok faaliyet olacaktır, kuruluş aynı üretkenliği değerlendirmek için hepsinin envanterini almalıdır.

 

    6. Performans Değerlendirmesi

    Performans Değerlendirmesi, bir kuruluşun Varlık Yönetim Sisteminin verimliliğini analiz etmesine yardımcı olur. Organizasyonel hedef, varlık yönetim sistemi tarafından karşılanmalıdır. Üst yönetim, varlık tahsisi ve kullanımına karar vermek için performans değerlendirmesinden elde edilen bilgileri kullanabilir. Varlık Yönetim Sistemi, mevcut varlıkların ve mevcut durumlarının genel bir temsilini sağlar. Listelenen varlıkların kullanımına ve parasal faydalarına bağlı olarak şirket, finansal faydalar ve gelecekteki varlık büyüme değerleri hakkında fikir edinebilir.

 

    7. Sürekli İyileştirme

    Sürekli iyileştirme uygulaması, Varlık Yönetim sisteminin başarısı için oldukça faydalıdır. Varlık yönetim sisteminin düzenli olarak değerlendirilmesi ve denetlenmesi esastır. Herhangi bir uygunsuzluk belgelenmeli ve düzeltici önlemler alınmalıdır. Sistem kontrolleri ve denetimleri, deneyimlerin öğrenilmesi ve risk profillerinin iyileştirilmesi için bir seçenek sunacak ve bir eylem planı oluşturmaya yardımcı olacaktır.

 

    Türkiye'de Varlık Yönetim Sistemi ve Organizasyonel Faydalar

    Varlık Yönetim Sistemi, her kuruluşun varlıklarından maksimum getiri elde etmesi için vazgeçilmez bir bileşendir. Varlıklar, araç filosu, uçak, ağır ekipman gibi menkulleri, gayrimenkul, ticari binalar ve dijital fikri mülkiyetler gibi taşınmazları ve insan kaynaklarını içerir. Bu varlıkları etkili bir şekilde yönetmek, kuruluş için genişletilmiş ticari büyüme ile sonuçlanacaktır.

 

    ISO 55001:2014 Belgelendirmesi ve Kuruluşta Varlık Yönetimi

    Varlık Yönetimi Sertifikasyonu, kuruluşun performans gösteren ve performans göstermeyen varlıklarını takip etmesine yardımcı olur. Kuruluşlar, varlıkların değerlemesini geliştirmek için gerekli düzeltici önlemleri alabilir. ISO 55001:2014, kuruluş için sağlam bir Varlık Yönetim Sistemi uygulamak için yönergeler ve bir kontrol listesi sağlayacaktır. Varlık Yönetim Sistemi, kuruluşun, şirket için istikrarlı bir gelir elde etmek için varlıkları etkili bir şekilde organize etme, yönetme ve çalıştırma konusunda dünya çapında kabul görmüş en iyi uygulamaları takip etmesini sağlayacaktır.

 

    QRS Belgelendirme firmasına ISO 55001:2014 Varlık Yönetimi Belgesi hakkında tüm sorularınızı sorabilirsiniz. ISO 55001:2014 Varlık Yönetimi Belgesi Belgelendirmesi hakkında daha detaylı bilgi için 0232 364 49 03 no.lu telefondan bize ulaşabilirsiniz. ISO 55001:2014 Varlık Yönetimi Belgesi hakkında talepleriniz için uzmanlarımızı aramaktan çekinmeyiniz.

 

Benzer Konular
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI
BELGELENDİRME HİZMETLERİ
LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
KAYRA-WEB Servisi
KAYRA-WEB Servisi
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
Telefon:0 (232) 364 49 03
KURUMSAL
Ana Sayfa
Kurumsal
İletişim
Belge Ara
AKREDİTASYON
NAC Akreditasyon
KAYRA-WEB Servisi
.