CE Belgesi
CE Belgesi ve Sertifikasyon  ;
    CE Sertifikası Nedir ?
    CE Belgesi Hakkında Bilgi: CE Belgesi Sertifikasyon Yapılacak Ürünler Hangileridir ve CE Belgesi Alma Süreci Nasıldır?


    Avrupa Birliği'nde bir ürünü satmak istiyorsanız, adı geçen ürünün AB direktifleri kapsamındaysa CE Belgesi işareti taşıması zorunludur. Başka bir deyişle, CE Belgesi hem ürettiğiniz ürünün kalitesinin kanıtıdır hem de yasal bir gerekliliktir.

   CE işareti olan bir ürün, kullanıcının belli standartlara, kalite ve güvenlik şartlarına uygun olduğunu bilmesini sağlar. Kısacası, CE Belgesi olan bir ürünün güvenilir olduğu anlaşılır. Türkiye, Avrupa Birliği uyum kapsamında bu standartları uygulamakta ve CE Sertifikasyon standartları ülkemizde de yasal düzenlemelerle bir zorunluluk haline getirilmiştir. Özellikle üretim yapan sektörler için CE Belgesi alma zorunluluğu bulunmaktadır.

     CE Belgesinin Avantajları ?
    CE belgesi, üretilen ürünlerin Avrupa Birliği üyesi ve aday olan ülkelerde satışını kolaylaştırır. Bu nedenle CE Belgesi, üreticinin ürünlerini AB pazarında satışa sunabilmeleri için ürünlerine CE işareti koymaları zorunludur. Ayrıca CE Sertifikası, ürünün teknik mevzuatlara uygun olduğunu gösterir. CE işareti, kalite markası ve garanti belgesi değildir, ancak kalitenin başladığını gösterir. CE işareti olmaması, ürünün kalitesiz ve güvenlik standartlarına uymayan bir ürün olduğunu gösterir. Bu nedenle, ürünlerin satışını engeller ve kalite eksikliği ve güvenlik sorunları ile ilişkilendirilir. CE işareti, sektörel anlamda ciddi üreticilerle rekabeti artırır. Bir ürünün CE Sertifikası varsa, ürünün Avrupa pazarında serbest dolaşımı sağlanır. Bu belge ile ilgili yasal gereklilikler, olumsuz durumların önüne geçer. Bu nedenle CE Belgesi, Avrupa Birliği kapsamındaki ülkelerde bir "GİRİŞ KARTI" olarak kabul edilir.

CE Sertifikası Mecburimidir?

"CE Sertifikası bulunan bir ürün, hem yasal hem de kullanıcılar tarafından kaliteli olarak kabul edilir. Çünkü CE Belgesi, Avrupa Birliği tarafından belirlenen güvenlik ve kalite standartlarını karşıladığını gösterir. Bu nedenle, AB üyesi ve adayı ülkelerin piyasalarında yer almak isteyen üreticiler için CE Belgesi işareti taşımak zorunludur. Bu zorunluluk, CE Belgesi yönetmeliğinde belirtildiği gibi, kanuni bir gereklilik ve gereksinimdir."

CE Belgesi (CE İŞARETİ) NASIL ALINIR?
    Ürünlerin CE sertifikalı işaretli (belgesi) olarak satışa sunulmasından, CE işaretinin ürüne konmasından imalatçı sorumludur. İmalatçının bu işareti ürün üzerine koyması için çeşitli alternatifler sunulmuştur.

CE Sertfikası İle Alakalı Düşük riskli ürünler :
    Bir çok ürün güvenlik açısından düşük riskli ürün kapsamında yer almaktadır. Bu yüzden, imalatçı uygunluk değerlendirmesini yaptıktan sonra bir beyanname yayınlayarak; ürünün zorunlu güvenlik, sağlık, çevre ve kullanıcı koruma standartlarına uygun olduğunu belirtir. Bu beyannamenin normuna uygun olarak düzenlenmesi gereklidir.

   
Uygunluk Beyanı Nedir?
    Uygunluk beyanı (DOC - Declaration of Conformity), bir üreticinin bir ürünü ile ilgili direktiflerin temel sağlık, güvenlik ve çevre gerekliliklerine uygunluğunu resmi olarak beyan ettiği yasal bir belgedir. Üretici, AB Uygunluk beyanı'ni hazırlayıp ardından imzalayarak, ürünün CE uygunluğuna ilişkin tüm sorumluluğu üstlenir. Declaration of Conformity, yalnızca teknik belgeleme (teknik dosya olarak da bilinir) ve derlendikten sonra hazırlanır.

   
CE Sertfikası ile Alakalı Yüksek riskli ürünler :
    Üretilen bu ürünler için imalatçının beyannamesi yeterli değildir. Bu sebeple ürünlerin, onaylanmış kuruluşlar (bildirilmiş kuruluşlar) tarafından test edilmesi gerekmektedir. Onaylanmış kuruluşun incelemesi sonucunda üretici CE Belgesi amblemini ürün üzerine koyabilir. Son üründe kullanılmak üzere üretilen tüm sistem ve ünitelerin üreticileri, ilgili direktif koşullarına uygun olarak bir dosya ve beyanname ile CE Belgesi imalatçıya iletmek zorundadır. Parça veya bileşen üreten kuruluşlar ise entegrasyona kadar CE Belgesi işaretini kullanamazlar.

CE Belgesi Zorunlu Ürünler Listede Aşağıda Yer Almaktadır ;
1. Alçak Gerilim Cihazları
2. Basit Basınçlı Kaplar
3. Gaz yakan aletler
4. Sıcak su kazanları
5. Elektromanyetik uyumluluk
6. Makineler
7. Sivil kullanım için patlayıcılar
8. Otomatik olmayan tartı aletleri
9. Patlayıcı ortamlarda kullanılan ekipmanlar
10. Asansörler
11. Dondurucular
12. Basınçlı kaplar

    CE Belgesi konusunda QRS Belgelendirme firmasını arayabilirsiniz. CE Belgesi konusunda destek almak için alanında uzman ekibimizi aramaktan çekinmeyiniz. CE Belgesi Talepleriniz ve CE Belgesi veren firmalar için 0232 364 49 03 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI
BELGELENDİRME HİZMETLERİ
LİMİTED ŞİRKETİ
İmbatlı Mah. Anadolu Cad. No:312 Kat:3 Daire:6
(Grand Corner Plaza) Karşıyaka/İzmir
Telefon:0 (232) 364 49 03
KAYRA-WEB Servisi
KAYRA-WEB Servisi
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
Telefon:0 (232) 364 49 03
KURUMSAL
Ana Sayfa
Kurumsal
İletişim
Belge Ara
AKREDİTASYON
NAC Akreditasyon
KAYRA-WEB Servisi
.