Kategori : ISO Sertifikaları
Yazar ; Bilal Demirci
Yayım Tarihi ; 07/04/2023
Türkiye'deki İhracat Firmaları İçin İdeal ISO Sertifikaları
Yakın Zamanda Eklenenler
.
Bize Ulaşın
    Türkiye'deki İhracat Firmaları İçin İdeal ISO Sertifikaları Nelerdir ?

    Hangi ISO sertifikaları Türkiye'deki ihracat firmaları için idealdir? Türkiye, çok sayıda küçük ve orta ölçekli şirkete ev sahipliği yaparak Türkiye'nin büyümesine önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır.

    Türkiye, önemli bir ekonomik merkez haline gelmiştir ve sanayi sektörü otomotiv, gıda, mühendislik, nakliye ve daha fazlası gibi çeşitli sektörlere yayılmıştır. Türkiye merkezli birçok şirket, dünyanın farklı bölgelerine mal ihracatı yapmaktadır. İhracat işi, Türkiye'de çok karlı bir yatırım işidir.

    İhracatçı firmanız için ISO sertifikası almak, değer katmanıza ve marka imajınızı küresel olarak yükseltmenize yardımcı olabilir. Yeni pazar fırsatlarını kolayca bulmanıza ve pazarınızı hızla büyütmenize yardımcı olacaktır.

    İhracat işiniz için uluslararası akreditasyona sahip bir sertifikasyona sahip olmak çok önemlidir. Uluslararası pazarlarda kaliteli bir ilk marka olarak itibar kazanmanıza yardımcı olacaktır.

    Türkiye'deki İhracat İşletmeniz için İdeal ISO Standartları;

    ISO 9001:2015 Sertifikasyonu ISO 9001 Sertifikasyonu, bir Kalite Yönetim Sistemi (KYS) oluşturmak için bir çerçeve sağlar. KYS Sertifikasyonu, kuruluşunuzun iş süreçlerini ve günlük operasyonlarını dönüştürecektir. Uluslararası Ticaret ve Küresel Ticaret ISO 9001 Sertifikası almak, marka imajını ve ürün kalitesini artıracaktır. Ayrıca kuruluşun uluslararası standartları her zaman korumasını sağlayacaktır.

    Kalite Yönetim Sisteminin başarılı bir şekilde uygulanması, kuruluşların iş süreçlerini kolaylaştırmasına yardımcı olur.

    Sürekli İyileştirme ve Uygulama ile Sektördeki En İyi Uygulamaların Yaygınlaştırılması İşletmelerin uygulayabileceği sürekli iyileştirme uygulamaları, en iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasına yardımcı olur. Bu uygulamaların amacı, ürün kalitesini artırmaktır.

Kalite standartları şirketin tüm departmanlarında geçerli olmalıdır. Tedarik, operasyonlar, kaynak bulma, imalat gibi belirli sektörlere fayda sağlar.

    Bu sayede marka, uluslararası standartlara uygun ürün, parça ve hizmetler sunar.

Bunun sonucunda, genel giderler düşer, ürün kalitesi artar ve uzun vadede genel giderlerden tasarruf sağlanır. ISO 9001 sertifikası aynı zamanda ürünlerin standartlaştırılmasını sağlar.

Böylece yerel olarak üretilen ürünler uluslararası pazarlarda da satılabilir. ISO sertifikası, ürün üretimindeki teknik özellikleri küresel olarak standartlaştırır.

Tüketici Güvenliği ve Memnuniyetinin Sağlanması ISO sertifikası için en önemli öncelik müşteri memnuniyetidir. Tüketiciler, ISO sertifikasına ve sertifikalı markalara güvenirler. ISO sertifikası olan markalar, öncelikle kalite markası olarak algılanır.

    ISO 14001:2015 Sertifikası Marka imajını daha da güçlendirmek ve her markanın sosyal sorumluluğunun bir parçası olan çevreyi temiz tutmak hedeflenir. ISO 14001 sertifikası, kuruluşların doğal kaynaklara olan bağımlılığını azaltmalarına yardımcı olur. Enerji tasarrufu ve çevresel etkinin azaltılmasına katkıda bulunur.

Kuruluşlar, ISO 14001 standartlarını uygulayarak satın alma ve tedarik zincirlerini kolaylaştırabilirler.

 

    ISO Standardı, aşağıdakileri vurgular:

• Bozulmayan ve yenilenemeyen hammadde veya ürünlerin ortadan kaldırılması yerine, alternatif paketleme, tasarım ve üretim yöntemleri kullanarak yenilenebilir hammaddelerin kullanımını teşvik etmek.

• Çevre dostu iş uygulamalarının kullanımıyla çevresel etkiyi önemli ölçüde azaltmak.

• İsrafın azaltılması ve kaynakların verimli kullanımı, ISO 14001'in ana temasıdır. Bu, paydaşların rekabet avantajı ve güvenini kazanmalarına yardımcı olur.

 

    EMS Standardı, bir kuruluşun yasal gerekliliklere uyumunu sağlayacaktır. Ayrıca, devlet tarafından belirlenen çevre koruma düzenlemelerine uymak konusunda yardımcı olacaktır.

Bu şekilde, kuruluş herhangi bir devlet yasasını ihlal etmemesine ve çevreyi korumasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda, tek bir ortamın etkisini en aza indirerek sürdürülebilir bir işletme oluşturulabilir. EMS Standardı ayrıca kaliteli ürün ve hizmetlerin oluşturulmasına da vurgu yapar. ISO 45001:2018 Belgelendirmesi ise İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'ni içerir. Bu sistem, sağlık risklerinin yönetilmesine yönelik bir çerçeve ve güvenlik standartlarından oluşmaktadır.

 

    Çalışanların güvenliğini artırmak ve iş yeri olaylarını azaltmak, ISO 45001 Belgelendirmesinin temel odak noktasıdır.

    İhracat yapan firmalar, depoları ve üretim birimleri için ISO 45001 belgesi alabilirler. Bu belge, iş yerlerini benzeri görülmemiş olaylardan korumalarına ve işçi güvenliğini artırmalarına yardımcı olur.

    ISO 45001 Sertifikasyonu, aşağıdaki süreçleri içerir: Risk yönetimi Mevzuata uygunluk Güvenli çalışma uygulamalarının teşviki Sürekli iyileştirme vb. Sağlık ve güvenlik standartlarını kuruluşun genel yönetim sistemine entegre etmek, uzun vadeli sürdürülebilirliğin sağlanmasına yardımcı olur.

Bu belge, çalışanların daha iyi katılımına yardımcı olur ve paydaşlar ve ortaklar arasında güven oluşturur. Ayrıca ihracatçı firmanın marka imajına ve rekabet avantajına katkı sağlayacaktır.

 

    da ve Güvenlik Yönetim Standardı ISO 22000:2018 ;Gıda maddeleri ticareti konusunda uzmanlaşmış ihracat firmaları, gıda işleme üniteleri, paketleme ve nakliye şirketleri vb. için ISO 22000 ve HACCP sertifikasyonu olmazsa olmazdır.

Gıda üretimi ve ilgili sektörler, hükümet tarafından katı düzenlemelerle yönetilmektedir. Gıda endüstrisi için özel ithalat-ihracat denetim ve belgelendirme sistemleri de bulunmaktadır.

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi şu konularda yönergeler sağlar:

Gıda Güvenliği Uygulamaları Düzenleme gereksinimleri Gıda Zinciri Müşterilerinin Özellikleri Kalite Güvence Politikaları vb. ISO 22000 Sertifikasyonu, HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) yönergelerini içerir.

Her adımında potansiyel tehlikelerin analiz edildiği önleyici bir yaklaşım, gıda işleme, depolama ve dağıtımındaki tüm aşamalar için sağlanır.

Gıda Güvenliği Standardı, tüm gıda üreticileri ve ihracatçıları için çok önemli bir standarttır çünkü güvenli olmayan gıdanın sonuçları ciddidir. Özellikle uluslararası ticarette yer aldığında ağır para cezalarına yol açabilir.

ISO 22000 Belgelendirmesi, küresel bir belgelendirme sağlayacak ve küresel düzeyde %100 kalite güvencesi sağlayacaktır.

İhracatçı firmanız için ISO Belgelendirme hakkında daha fazla bilgi almak için hemen uzman ekibimizle görüşün!  

    ISO Belgelerinin Fiyatı Ne Kadardır ?   
    Maliyeti genellikle kuruluş için çalışan sayısına ve sistemine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ön inceleme olmadan net bir rakam söylenemez. ISO belgelerine ihtiyacınız varsa bizi arayabilirsiniz. QRS Belgelendirme ISO Belgeleri Konusunda AKREDİTE bir Belgelendirme kuruluşudur. ISO Belgesi Almak İstiyorsanız , ISO Belgelendirmesi hakkında daha detaylı bilgi için 0232 364 49 03 no.lu telefondan ulaşabilirsiniz.
Benzer Konular
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI
BELGELENDİRME HİZMETLERİ
LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
KAYRA-WEB Servisi
KAYRA-WEB Servisi
HAKKIMIZDA
KAYRA PATENT ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
Anadolu Cad. No:340 Sarıbeyoğlu Apt. K:8 D:38
Karşıyaka İzmir
Telefon:0 (232) 364 49 03
KURUMSAL
Ana Sayfa
Kurumsal
İletişim
Belge Ara
AKREDİTASYON
NAC Akreditasyon
KAYRA-WEB Servisi
.